søndag den 22. februar 2009

Økumenisk folkeoplysning

Kirke på dagsordenen
Hvordan foregår gudstjenesten i de kristne kirker? Kan man ved at sætte sig ind i gudstjenestens indhold og sprog skærpe sine sanser for de kirkelige begivenheder og kirkens budskab?

Kan man tillige opleve forskellige kirkers grundlæggende enhed? Hvordan kommer forskellene frem, og hvad er den fælles kerne?

Disse spørgsmål tages op i en studiekreds, der starter først i marts og foregår i VUC Middelfarts lokaler. Initiativtageren, lærer Aage Mejrup Aage Mejrup betegner studiekredsen som både alment folkeoplysende og samtidig indeholdende en økumenisk tilgang til emnet. 4 onsdagsaftener sættes der fokus på evangelisk-luthersk kirke, katolsk og reformert kirke samt frikirker i Middelfart - Fredericia. Den efterfølgende søndag går man til gudstjenesten i den pågældende kirke for at opleve den ’live.’

Projektet er påfaldende ved dets sammentænkning af økumeni og folkeoplysning. Oftest er økumeni et anliggende, der – når det kommer højt – kan interessere kirkefolk, men at der i det økumeniske perspektiv lige frem skulle ligge en nøgle til forståelse for den der vil udforske kirke og kristendom, mener jeg er et vigtigt element, der ofte vægtes for lidt, forklarer Aage Mejrup. Kirke og kristendom i hele spektret af udtryksformer kan tåle at blive set og følt på af almindelige mennesker.

Interesserede kan henvende sig til Aage Mejrup, tlf. 25853491 eller aagemejrup@gmail.com – Yderligere information: http://oikumeniskstudiekreds.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar